Γερμανία: Γράψτε λάθος για τον αριθμό των προσφύγων που δεχτήκαμε

Σαφώς μικρότερος από είχε αρχικά υπολογιστεί είναι τελικά ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που εισήλθαν στη Γερμανία πέρυσι.

Οι γερμανικές Αρχές είχαν εκτιμήσει ότι στη χώρα είχαν φτάσει περίπου 1,1 εκατομμύρια άνθρωποι, όμως ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ ανακοίνωσε ότι ο πραγματικός αριθμός είναι 890.000.

Ο κ. ντε Μεζιέρ εξήγησε ότι ο αριθμός είχε «φουσκώσει» διότι πολλοί αιτούντες άσυλο είχαν καταγραφεί σε διάφορα σημεία, ενώ άλλοι είτε είχαν συνεχίσει το ταξίδι τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είτε είχαν επιστρέψει άμεσα στις πατρίδες τους.

Ο αριθμός των αιτούντων άσυλο έχει μειωθεί κατά πολύ φέτος, με τις Αρχές να έχουν λάβει αιτήσεις από 210.000 ανθρώπους έως τις 21 Σεπτεμβρίου, που όλοι έχουν καταγραφεί σωστά.

Σε ένα πολιτικό μήνυμα, ο κ. ντε Μεζιέρ τόνισε ότι αυτό που συνέβη το περσινό φθινόπωρο, όταν η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ άνοιξε τα σύνορα για τους πρόσφυγες, δεν πρέπει να επαναληφθεί.

Ο κ. ντε Μεζιέρ θεωρείται ένας από τους πιθανούς εσωκομματικούς αντιπάλους της κ. Μέρκελ στο στρατόπεδο των Χριστιανοδημοκρατών, σε περίπτωση που αυτή επιλέξει να διεκδικήσει εκ νέου την καγκελαρία στις εκλογές του φθινοπώρου του 2017.
Πηγή: skai.gr