Βαρύ το κατηγορητήριο για τον αφγανό βομβιστή του Μανχάταν

Οι αμερικανικές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος του 38χρονου που συνελήφθη για τη βόμβα που εξερράγη το Σάββατο στο Τσέλσι του Μανχάταν, η οποία προκάλεσε τον τραυματισμό 31 ατόμων.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Αχμάντ Ραχάμι αφορούν μεταξύ άλλων τη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής, τη φθορά ξένης ιδιοκτησίας καθώς και τη χρήση εκρηκτικών.

Τα στοιχεία των αρχών συνηγορούν στο ότι ο Ραχάμι προετοίμαζε εδώ και μήνες την επίθεση, ενώ αγόρασε μέρος του εκρηκτικού μηχανισμού από το eBay.

Ο Ραχάμι συνελήφθη τη Δευτέρα μετά από ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς όπου τραυματίστηκε και τώρα νοσηλεύεται, σε σταθερή κατάσταση.

Αναφορικά με την ριζοσπαστικοποίησή του δύο αξιωματούχοι είπαν στο Reuters ότι ο Ραχάμι είχε ταξιδέψει στο Αφγανιστάν και στην Κέτα του Πακιστάν.

Στο προσωπικό του ημερολόγιο εξέφρασε τη βούλησή του να πεθάνει ως μάρτυρας, ενώ κατηγορούσε τις ΗΠΑ για τις επιθέσεις σε Συρία, Ιράκ και Αφγανιστάν.

Η σειρά των βομβιστικών επιθέσεων διάρκεια του Σαββατοκύριακου έχουν πυροδοτήσει μια έντονη συζήτηση σχετικά με την εθνική ασφάλεια μεταξύ των δύο προεδρικών υποψηφίων, με τον Ντόναλντ Τραμπ να βρίσκει αφορμή για να τοποθετηθεί κατά της μετανάστευσης.
Πηγή: skai.gr