Γαλλία: Εκδίωξαν από τη Γαλλική Ριβιέρα Αυστραλές με μπουρκίνι (φωτό - video)

Μια μουσουλμάνα από την Αυστραλία δήλωσε ότι αυτή και μια φίλη της αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν μια παραλία της Γαλλικής Ριβιέρας γιατί φορούσε μπουρκίνι.

Ο λόγος για
την Ζεινάμπ Αλσελχ, μια 23χρονη φοιτήτρια ιατρικής, η οποία δήλωσε στα Αυστραλιανά ΜΜΕ ότι ταξίδεψε στην Ευρώπη για να δείξει αλληλεγγύη στις μουσουλμάνες που ζουν στη Γηραιά Ήπειρο.

Within minutes they were confronted and forced off of the sand by angry locals (pictured)

Το αυστραλιανό δίκτυο Channel 7 έδειξε πλάνα με Γάλλους λουόμενους και άλλους πολίτες, που ζητούσαν από την 23χρονη και τη φίλη της να φύγουν, προειδοποιώντας τες ότι στην αντίθετη περίπτωση θα καλέσουν την αστυνομία, παρότι το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας τον Αύγουστο ήρε την απαγόρευση των μπουρκίνι.

Ms Alshelh at the French Riviera where the Burkini ban has been lifted

«Δεν ήταν χαρούμενοι που ήμασταν εκεί, παρότι η απόφαση για το μπουρκίνι ανετράπη» ανέφερε χαρακτηριστικά η Αλσελχ. «(Η απαγόρευση) αρχίζει στις παραλίες και ο Θεός ξέρει που θα τελειώσει» ανέφερε δε. 

Οι Γάλλοι δήμαρχοι, όπως αυτός της Νίκαιας, υποστηρίζουν ότι η ολόσωμη ενδυμασία αποτελεί σύμβολο του Ισλάμ και προκαλεί το αίσθημα των πολιτών, ειδικά μετά τις αλλεπάλληλες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία, αλλά και στο Βέλγιο.

Ms Alshelh (pictured left with her mother) began wearing a burka when she was 10-years-old and said the ban on burkinis was 'ridiculous' 

Η 23χρονη Αυστραλή επέμεινε ότι αποτελεί επιλογή των μουσουλμάνων γυναικών να καλύπτονται και κανείς δεν τούς το επιβάλλει. «Το βρίσκω γελοίο αυτό που λένε» είπε στο Channel 7. «Είναι ένα σύμβολο της πίστης μου, είναι ένα σύμβολο της θρησκείας μου, είναι ένα σύμβολο του Ισλάμ, και όταν φορώ το χιτζάμπ (η ισλαμική γυναικεία ενδυμασία), βοηθά τους ανθρώπους να εστιάσουν στο τι έχω μέσα μου και όχι στο τι υπάρξει απέξω» πρόσθεσε.

Zeynab Alshelh (right), a 23-year-old medical student from Sydney, wore a burkini on the French Riviera after becoming upset when several cities banned the full-length swimsuits from beaches

Πηγή: Επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας