Πλημμύρες και ατυχήματα λόγω καταρρακτώδους βροχής στη νότια Βρετανία

Πλημμύρες και σοβαρά προβλήματα στο δίκτυο συγκοινωνιών έχει προκαλέσει η
καταρρακτώδης βροχή που πλήττει τη Βρετανία από τη νύχτα.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, σε ορισμένες περιοχές της νότιας Αγγλίας η βροχή που έπεσε μέσα σε τρεις ώρες έφτασε το μισό του μέσου όρου για τον μήνα Σεπτέμβριο.

Η βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για πλημμύρες στην ανατολική, νότια και νοτιοανατολική Αγγλία, ενώ ήδη δρόμοι, κτίρια και σιδηροδρομικοί σταθμοί έχουν πλημμυρίσει.

Η πυροσβεστική έχει δεχθεί πολλαπλάσιες του συνηθισμένου κλήσεις για απάντηση υδάτων, ακόμα και για την παροχή βοήθειας σε ενοίκους σπιτιού που χτυπήθηκε από κεραυνό.

Η εταιρεία Virgin Trains ανακοίνωσε ότι συρμός της προσέκρουσε σε χώματα που είχαν καλύψει μετά από κατολίσθηση τις ράγες στην περιοχή του Γουότφορντ, δυτικά του Λονδίνου, με αποτέλεσμα στη συνέχεια «να προσκρούσει σε άλλο τρένο και να εκτροχιαστεί».

Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, αλλά η σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ του κεντρικού σταθμού Γιούστον του Λονδίνου και της υπόλοιπης χώρας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, με καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων.

Εκπρόσωπος της μετεωρολογικής υπηρεσίας είπε ότι η ισχυρή βροχόπτωση αναμένεται να συνεχιστεί για αρκετές ώρες ακόμα, μεταφερόμενη σιγά-σιγά προς τα βόρεια και ανατολικά της χώρας.

Σημειώνεται ότι οι βροχοπτώσεις ήρθαν μόλις δύο ημέρες μετά από την πιο ζεστή ημέρα Σεπτεμβρίου στη Βρετανία από το 1911, με τον υδράργυρο την Τρίτη στα νοτιοανατολικά να ξεπερνά τους 34 βαθμούς Κελσίου.
Πηγή: Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο