Μάνουελ Βαλς: Κίνδυνος νέων τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία

Για τον κίνδυνο νέων τρομοκρατικών επιθέσεων στην Γαλλία, προειδοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Μάνουελ Βαλς, επικρίνοντας τον πρώην πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί για τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής.

Εκδηλώνοντας την επιθυμία του να ξανακατέβει υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας, ο πρώην πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, έχει δηλώσει μεταξύ άλλων ότι, σε περίπτωση επανεκλογής του το 2017, θα προωθήσει μια συνταγματική αναθεώρηση ώστε να απαγορευτούν τα μπουρκίνι επί γαλλικού εδάφους.

«Την περασμένη εβδομάδα, αποτράπηκαν τουλάχιστον δύο επιθέσεις», είπε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρωθυπουργός σε σημερινή συνέντευξή του, στο ραδιόφωνο "Europe 1".

Εν τω μεταξύ, το Παρίσι τέθηκε στην ύψιστη αντιτρομοκρατική επιφυλακή την προηγούμενη εβδομάδα, μετά την ανακοίνωση Γάλλων αξιωματούχων ότι εξουδετέρωσαν τρομοκρατική ομάδα, η οποία σχεδίαζε επίθεση κατά του σιδηροδρομικού σταθμού της γαλλικής πρωτεύουσας, υπό τις οδηγίες του Ισλαμικού Κράτους.

Ανησυχία και στην Γερμανία
Παρόμοιες ανησυχίες είχε εκφράσει χθες και ο Γερμανός υπουργός εξωτερικών, Τόμας Ντε Μεζιέρ, που προειδοποιούσε, με συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild, πως η Γερμανία είναι το «σπίτι» για περισσότερους από 500 τζιχαντιστές, ικανούς να επιτεθούν τόσο κατά μόνας όσο και συντονισμένα, σε πολυμελείς τρομοκρατικές ομάδες.

Πηγή: skai.gr