«Βαθιά λυπημένη» η Μέι για τις επιθέσεις εναντίον Πολωνών στη Βρετανία

Τηλεφωνική επικοινωνία με την πολωνή ομόλογό της Μπεάτα Σίντλο είχε την Παρασκευή η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι, με αφορμή τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον πολωνών μεταναστών στη Βρετανία, που έχουν καταλήξει στο θάνατο ενός ανθρώπου.

Όπως ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ, η κ. Μέι εξέφρασε τη «βαθιά λύπη» της για τα κρούσματα βίας σε βάρος πολωνών πολιτών και διαβεβαίωσε την κ. Σίντλο ότι τα εγκλήματα μίσους «δεν έχουν θέση» στη βρετανική κοινωνία.

Από την πλευρά της, η κ. Σίντλο ευχαρίστησε τις βρετανικές Αρχές για τις ενέργειες που έχουν αναλάβει.

Οι επιθέσεις έλαβαν έντονα διπλωματικό και πολιτικό χαρακτήρα, με τους υπουργούς Εσωτερικών και Εξωτερικών της Πολωνίας να μεταβαίνουν εκτάκτως τις προηγούμενες ημέρες στο Λονδίνο για επαφές με τους βρετανούς ομολόγους τους.

Η πολωνική πρεσβεία στο Λονδίνο έχει καταγράψει 15 περιστατικά εκφοβισμών, βιαιοπραγιών και εμπρησμών εναντίον Πολωνών τις τελευταίες εβδομάδες. Τα εγκλήματα εναντίον ανατολικοευρωπαίων μεταναστών και μειονοτήτων έχουν αυξηθεί στη Βρετανία μετά την επικράτηση του Brexit στο δημοψήφισμα του Ιουνίου.

Το πιο σοβαρό περιστατικό, έλαβε χώρα στην πόλη Χάρλοου, στα βόρεια περίχωρα του Λονδίνου, όπου στα τέλη Αυγούστου ομάδα δραστών ξυλοκόπησε άγρια έναν εργάτη από την Πολωνία, με συνέπεια ο άτυχος άνδρας να καταλήξει στο νοσοκομείο αργότερα.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν έξι αγόρια 15 έως 16 ετών.
Πηγή: skai.gr