Τρεις τούρκοι στρατιώτες νεκροί από επίθεση του ISIS στη Συρία

Τρεις τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν κι ένας συνάδελφός τους τραυματίστηκε όταν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκε σε τουρκικό άρμα μάχης στη βόρεια Συρία, όπως ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός.

Πρόκειται για το πλέον αιματηρό περιστατικό για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αφότου εισχώρησαν στη Συρία, στις 24 Αυγούστου, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη», που έχει ως στόχο την εκδίωξη του Ισλαμικού Κράτους από την τουρκο-συριακή μεθόριο.

Την Κυριακή, η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι κατάφερε να θέσει υπό τον έλεγχό της ολόκληρη τη συνοριογραμμή από την πόλη Τζαραμπλούς έως την πόλη Αζάζ, που βρίσκονται ανατολικά του Ευφράτη ποταμού, και έκτοτε εκτελεί επιχειρήσεις για την πλήρη εκκαθάριση της περιοχής.

Πέραν της αντιμετώπισης του ISIS, στόχος της τουρκικής επέμβασης είναι να εμποδίσει την επέκταση των Κούρδων της Συρίας ανατολικά του Ευφράτη. Οι κούρδοι αντάρτες ήδη ελέγχουν μεγάλες συνοριακές εκτάσεις δυτικά του ποταμού.

Η Άγκυρα ανακοίνωσε ακόμα ότι νωρίτερα την Παρασκευή τουρκικά αεροσκάφη έπληξαν τέσσερις θέσεις του ISIS στη βόρεια Συρία, στις περιοχές ελ-Αλί, Τελ αλ-Χαγουά, Γουκούφ και Καφέρ Γκαν, και σκότωσαν έναν τρομοκράτη.
Πηγή: skai.gr