Με πλήρη αποκλεισμό κινδυνεύει η σεισμόπληκτη Αματρίτσε στην Ιταλία

Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο αποκλεισμού από τον υπόλοιπο κόσμο βρίσκεται η σεισμόπληκτη κοινότητα Αματρίτσε στην κεντρική Ιταλία, προειδοποίησε σήμερα ο δήμαρχός της, καθότι οι εκατοντάδες μετασεισμοί των δύο τελευταίων ημερών έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές στους δύο ορεινούς δρόμους που συνδέουν την πόλη με τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο δήμαρχος Σέρτζιο Πιρότζι δήλωσε ότι συνεργάζεται με τις Αρχές προκειμένου να βρεθούν εναλλακτικές διαδρομές που θα παρακάμπτουν επισφαλείς γέφυρες. «Προσευχόμαστε στο Θεό ότι θα βρούμε λύση, διότι διαφορετικά, με τις ζημιές που έχει υποστεί ο δρόμος, είμαστε χωρίς [οδική] σύνδεση», προσέθεσε.

Η κίνηση στις γέφυρες γύρω από την Αματρίτσε διακόπηκε σήμερα Παρασκευή, όμως ήδη από τις προηγούμενες ημέρες η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας και διασωστών στην πόλη ήταν ιδιαίτερα δύσκολη λόγω της πολύ μικρής χωρητικότητας του τοπικού οδικού συστήματος.

Ο σεισμός των 6,2 βαθμών, που χτύπησε τα ξημερώματα της Τετάρτης, έχει αφήσει πίσω του τουλάχιστον 268 νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες και χιλιάδες άστεγους.

Η Αματρίτσε είναι μία από τις πόλεις που υπέστησαν τις μεγαλύτερες καταστροφές, με δεκάδες κτήρια να έχουν καταρρεύσει. Αεροφωτογραφίες δίνουν την εικόνα ότι μεγάλο μέρος τις πόλης έχει απλά ισοπεδωθεί.
Πηγή: skai.gr