Μία ακόμα συνοικία στη Σύρτη απελευθερώθηκε από το ζυγό του ISIS

Την απελευθέρωση μίας ακόμα συνοικίας της Σύρτης ανακοίνωσαν σήμερα Τρίτη δυνάμεις που πρόσκεινται στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, συνεχίζοντας την εκκαθάριση της πόλης από τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους, που την είχε μετατρέψει στο μεγαλύτερο προπύργιό του έξω από τη Μέση Ανατολή.

«Η συνοικία υπ' αριθμόν 2 απελευθερώθηκε», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρέντα Ίσα, εκπρόσωπος του κέντρου Τύπου των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων.

Δυνάμεις που δηλώνουν πίστη στην κυβέρνηση εξαπέλυσαν σήμερα το πρωί επίθεση στη συνοικία υπ' αριθμόν 2, στη βορειοδυτική Σύρτη, με άρματα μάχης και με την υποστήριξη όλμων, όπως μετέδωσε φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Μία ημέρα νωρίτερα, οι φιλοκυβερνητικοί έκαναν έρευνες και αποναρκοθέτησαν διάφορες περιοχές που απέσπασαν από τους τζιχαντιστές τις τελευταίες ημέρες.

Στην απελευθέρωση της Σύρτης συνέβαλαν και οι αεροπορικές επιδρομές από δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με τον στρατηγό Μοχάμαντ αλ-Γάσρι, εκπρόσωπο των κυβερνητικών δυνάμεων, από τη Σύρτη «έχουν απομακρυνθεί όλοι οι κάτοικοι» και πλέον οι μόνοι που απομένουν στην πόλη είναι τζιχαντιστές και μέλη των οικογενειών τους. Ο φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου επιβεβαίωσε ότι δεν είχε κανέναν άμαχο στην πόλη.

Πάνω από 300 μέλη των κυβερνητικών δυνάμεων έχουν σκοτωθεί και πάνω από 1.800 έχουν τραυματιστεί μετά την έναρξη της επιχείρησης για την ανακατάληψη της Σύρτης, την 12η Μαΐου, σύμφωνα με έναν επίσημο απολογισμό. Δεν έχουν δοθεί επίσημα στοιχεία για τις απώλειες στις τάξεις των τζιχαντιστών.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο/Reuters