Επτά οι νεκροί από την έκρηξη στο Ντιγιάρμπακιρ της Τουρκίας (upd)

Τουλάχιστον επτά νεκροί, ανάμεσά τους και ένα παιδί, είναι ο έως τώρα τραγικός απολογισμός από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το μεσημέρι κοντά σε υπηρεσία της Τροχαίας στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς.

Τέσσερις από τους νεκρούς είναι αστυνομικοί και οι υπόλοιποι τρεις είναι άμαχοι. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν ακόμα 21 άτομα, ανάμεσά τους οκτώ αστυνομικοί.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αποδίδουν την έκρηξη σε βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο από κούρδους αντάρτες του PKK.

Φωτογραφίες που δημοσιεύουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν το κτήριο της Τροχαίας σχεδόν ερειπωμένο από την έκρηξη, η οποία επίσης προκάλεσε μία βαθιά και πλατιά τρύπα στο οδόστρωμα.

Υλικές ζημιές υπέστησαν κοντινά πρατήρια βενζίνης και άλλα κτήρια.

PKK terrorists hit traffic police station in SE Turkey




Το Ντιγιάρμπακιρ είναι η ταραχώδης επαρχία όπου κατοικεί μεγάλο μέρος της κουρδικής μειονότητας στην Τουρκία.

Την προηγούμενη εβδομάδα, μπαράζ επιθέσεων από μαχητές του PKK στις ανατολικές επαρχίες προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 12 ανθρώπων.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα στο PKK και τις τουρκικές δυνάμεις αναζωπυρώθηκαν το καλοκαίρι του 2015, μετά την κατάρρευση της διετούς εκεχειρίας που είχε σχεδόν εκμηδενίσει τη βία.

Στόχος των ανταρτών είναι η δημιουργία ενός ανεξάρτητου Κουρδιστάν στην περιοχή, με εδάφη που περιλαμβάνουν περιοχές της νότιας Τουρκίας.

Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τότε που άρχισε το αντάρτικο του PKK, στα μέσα της δεκαετίας του 1980.
Πηγή: skai.gr