Κλείσιμο

Σταϊνμάιερ: Αδυνατή αυτή τη στιγμή η απελευθέρωση των βίζα για τους Τούρκους

Δεν είναι δυνατή η απελευθέρωση των βίζα για τους τούρκους πολίτες υπό τις παρούσες συνθήκες, διαμήνυσε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

«Η απελευθέρωση της βίζας θα γίνει όταν θα εκπληρωθούν οι σχετικοί όροι», τόνισε ο κ. Σταϊνμάιερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild. «Αυτή τη στιγμή δεν βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο».

Ο γερμανός ΥΠΕΞ στάθηκε ωστόσο στον σημαντικό ρόλο της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ και σημείωσε πως θεωρεί ότι στη συζήτηση για την απόπειρα πραξικοπήματος έχει υποβαθμίσει το γεγονός ότι οι επίδοξοι πραξικοπηματίες χρησιμοποίησαν βία εναντίων των πολιτών και του Κοινοβουλίου.

Κληθείς να σχολιάσει υποθέσεις που θέλουν τη Ρωσία να προσφέρει στην Τουρκία την εναλλακτική μιας στρατιωτικής συμμαχίας εκτός ΝΑΤΟ, ο κ. Σταινμάιερ εκτίμησε ότι η Ρωσία δεν μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική συμμαχία ασφάλειας για την Τουρκία.

«Η Τουρκία είναι σημαντικός εταίρος του ΝΑΤΟ και πρέπει να παραμείνει έτσι», τονίζει, ενώ ο τούρκος πρόεδρος Ερντογαν βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη για επαφές με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ