Αρμενία: 1 νεκρός και δεκάδες τραυματίες μετά από επίθεση στα κεντρικά της αστυνομίας (Videos)

Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες μετά την κατάληψη των κεντρικών γραφείων της αστυνομίας στην πρωτεύουσα της Αρμενίας με τον επικεφαλής της αρμενικής αστυνομία ν κρατείται όμηρος.




Η επίθεση έλαβε χώρα όταν ομάδα ενόπλων εισέβαλε στην είσοδο της κεντρικής διοίκησης της αστυνομίας με φορτηγά. Τα μέλη της ομάδας όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία είναι βαριά οπλισμένα και έχουν ως αίτημα την απελευθέρωση του Jirair Sefilyan, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση από τις 20 Ιουνίου.




Ο Jirair Sefilyan είναι εμβληματική μορφή για την αντιπολίτευση της χώρας και αντιμετωπίζει κατηγορίες για προσπάθεια κατάληψης κυβερνητικών κτιρίων.

Στο σημείο της επίθεσης έχουν φτάσει ισχυρές αστυνομικές αλλά και στρατιωτικές δυνάμεις και αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με τους ενόπλους.



Ο Jirayr Serfilyan δημιούργησε τον περασμένο Οκτώβριο τη νέα πολιτική κίνηση «Νέα Αρμενία» η οποία όπως ο ίδιος είχε δηλώσει πρεσβεύει την «αντίσταση στην κυβερνητική βούληση» και έχει ως στόχο «την άμεση αλλαγή στα πολιτικά πράγματα της χώρας». Κατά την παρουσίαση της νέας αυτής κίνησης είχε σημειώσει «είναι αδύνατη η αλλαγή στα πολιτικά πράγματα της χώρας μόνο μέσω των εκλογών. Μόνο μία ένοπλη επανάσταση του λαού μπορεί να ανατρέψει τη σημερινή κατάσταση».

Οι αστυνομικές αρχές εκκενώνουν αυτή τη στιγμή τα κτίρια γύρω από το αρχηγείο της αστυνομία το οποίο έχουν καταλάβει όμηροι, ενώ τα τοπικά μέσα αναφέρουν πως επίκειται επιχείρηση στο κτίριο.


Πηγή: skai.gr - Γιάννης Χαραμίδης