Παρίσι: Αμφιβολίες για το αν ο δράστης της αιματηρής επίθεσης είναι Ισλαμιστής

Οι γαλλικές αρχές δεν έχουν ακόμη εξακριβώσει αν ο οδηγός του φορτηγού που σκότωσε τουλάχιστον 84 ανθρώπους πέφτοντας με το όχημα του πάνω σε ένα πλήθος στην Νίκαια αργά την Πέμπτη, είχε εμπνευστεί από μηνύματα τζιχαντιστών, διευκρίνισε την Παρασκευή ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ.

«Έχουμε ένα άτομο (Μοχάμεντ Λαχουαέι Μπουχλέλπου δεν ήταν γνωστό στις υπηρεσίες πληροφοριών για δραστηριότητες που συνδέονται με το ριζοσπαστικό Iσλάμ», δήλωσε ο Καζνέβ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1.

Ερωτηθείς δε, αν μπορεί να επιβεβαιώσει αν τα κίνητρα του δράστη συνδέονταν με τον τζιχαντισμό απάντησε αρνητικά. Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, ο δράστης ντύνονταν με δυτικά ρούχα, ενώ πρόσφατα δεν είχε τηρήσει ούτε το Ραμαζάνι. 

Πενήντα δύο άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στη Γαλλία μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια, με 25 εξ αυτών να βρίσκονται σε μηχανική υποστήριξη, ανακοίνωσε νωρίτερα ο εισαγγελέας του Παρισιού, Φρανσουά Μολάν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.



Το χτύπημα οδήγησε στο θάνατο τουλάχιστον 84 ανθρώπους, ανάμεσά τους 10 παιδιά, προσέθεσε ο κ. Μολάν. Ο εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι ο δράστης ονομάζεται Μοχάμεντ Λαχουαέι Μπουχλέλ, 31 ετών, από την Τυνησία. 

Στο μεταξύ,
τρεις Αμερικανοί φοιτητές που βρίσκονταν σε εκπαιδευτικό ταξίδι, μέρος προγράμματος σπουδών, στην Γαλλία τραυματίστηκαν από την επίθεση στην Νίκαια, ενώ μία ακόμη φοιτήτρια αγνοείται, ανέφερε το πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ στην Καλιφόρνια. Το πανεπιστήμιο ταυτοποίησε την αγνοούμενη φοιτήτρια ως την 20χρονη Νίκολας Λέσλι, μία από τις 85 φοιτήτριες του πανεπιστημίου που συμμετείχαν στο 15ημερο ταξίδι με αντικείμενο την επιχειρηματικότητα στην Ευρώπη.

Οι άλλοι φοιτητές, που δεν ταυτοποιήθηκαν, υπέστησαν κατάγματα στα πόδια από την επίθεση, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr