Ρωσία: Το NATO προσπαθεί να δαιμονοποιήσει μία ανύπαρκτη απειλή από την Ανατολή

Σκληρή απάντηση στις αποφάσεις της συνόδου κορυφής του NATO στη Βαρσοβία έδωσε η Ρωσία, με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών να κατηγορεί τη Συμμαχία προσπαθεί να «δαιμονοποιήσει» τη Μόσχα και να «περιορίσει» μία «ανύπαρκτη απειλή από την Ανατολή».

Κατά τη διήμερη σύνοδο στην πολωνική πρωτεύουσα, οι ηγέτες των 28 κρατών-μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας επικύρωσαν την ανάπτυξη τεσσάρων πολυεθνικών ταγμάτων στις χώρες της Βαλτικής και στην Πολωνία για την αποτροπή μελλοντικών ρωσικών προκλήσεων, υπό τη σκιά της κρίσης στην Ουκρανία.

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα, η Μόσχα δεν συνιστά πραγματική απειλή για τα ανατολικά μέλη του NATO.

Καταγγέλλει μάλιστα πως οι κινήσεις της Συμμαχίας δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία προσπάθεια απόκρυψης του «καταστροφικού ρόλου» που διαδραματίζει στις παγκόσμιες υποθέσεις.

Η ρωσίδα διπλωμάτης επισημαίνει αιχμηρά πως η Δύση επιμένει να αγνοεί τους κινδύνους που προκύπτουν για ολόκληρο το σύστημα ευρω-ατλαντικής ασφάλειας, λόγω των «εσκεμμένων προσπαθειών» της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών να αλλάξουν τη σημερινή ισορροπία δυνάμεων.

Το μήνυμα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών έρχεται τρεις ημέρες πριν τη συνεδρίαση του Συμβουλίου NATO-Ρωσίας, του επίσημου οργάνου επαφών μεταξύ των δύο ψυχροπολεμικών εχθρών, που είναι προγραμματισμένο να συνέλθει την Τετάρτη.

Στην ανακοίνωσή της, η κ. Ζαχάροβα σημειώνει πως η ρωσική πλευρά θα ζητήσει εξηγήσεις για τα σχέδια του NATO, αλλά και για την πρωτοβουλία της Φινλανδίας να βελτιώσει την αεράμυνα πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα.
Πηγή: skai.gr