ΗΠΑ: Πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες για τον ανεξήγητο θάνατο ενός ακόμα αφροαμερικανού

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζονται στις ΗΠΑ οι αντιδράσεις για τον θάνατο του αφροαμερικανού Άλτον Στέρλινγκ από λευκούς αστυνομικούς στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα, έξω από παντοπωλείο.

Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας επεκτάθηκαν από τη Λουιζιάνα μέχρι τη Βαλτιμόρη, το Φέργκιουσον και τη Νέα Υόρκη, σε πόλεις δηλαδή που είχαν προηγουμένως ζήσει αντίστοιχα περιστατικά με αναίτιες θανατώσεις αφροαμερικανών.

Το δεύτερο βίντεο από το περιστατικό που ήρθε στη δημοσιότητα εντείνει τα ερωτήματα. Ο μεγαλόσωμος άνδρας δεν φαίνεται να προβάλει καμία αντίσταση πριν τον πυροβολήσουν οι αστυνομικοί.

Ο ίδιος ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα ανέφερε χαρακτηριστικά για το περιστατικό: «Έχω πολύ σοβαρές ανησυχίες, το βίντεο είναι τουλάχιστον σοκαριστικό».

Παράλληλα, η Χίλαρι Κλίντον προχώρησε σε πολύ προσεκτική ανακοίνωση γύρω από την υπόθεση: «Δυστυχώς τόσο πολλοί Αμερικανοί έχουν λόγο να πιστεύουν ότι η χώρα τους δεν τους θεωρεί εξίσου σημαντικούς με τους άλλους πολίτες εξαιτίας του χρώματος του δέρματός τους και αυτό δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά».
Πηγή: skai.gr - Reuters