Τουλάχιστον 25 νεκροί από την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στην Χάσακα

Στους 25 ανήλθε ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε χθες στη Χάσακα, στην βορειοανατολική Συρία, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας ελέγχεται από την κουρδική πολιτοφυλακή YPG, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Οι πληροφορίες σε σχέση με τον αριθμό των νεκρών είναι συγκεχυμένες, με άλλα ειδησεογραφικά πρακτορεία να κάνουν λόγο για 30 νεκρούς.

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης η οποία πέραν των νεκρών άφησε πίσω της και 40 τραυματίες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συριακές και κουρδικές στρατιωτικές δυνάμεις φοβούνται για νέα επίθεση των τζιχαντιστών στο ίδιο σημείο και κήρυξαν την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

O βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό έξω από ένα αρτοποιείο και σκόρπισε τον θάνατο κοντά στην πλατεία της Σαλιχίγε σύμφωνα με προκήρυξη του ΙΚ που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η χθεσινή επίθεση συνέπεσε με το τέλος του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του ραμαζανιού και σύμφωνα με το AFP, εδώ και δύο ημέρες στην πόλη επικρατεί τεταμένο κλίμα καθώς διεξάγονται μάχες μεταξύ των κυβερνητικών και των κουρδικών δυνάμεων.
Πηγή: skai.gr