Κόκκινη κάρτα σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα δείχνει η Κομισιόν

«Κόκκινη κάρτα» ετοιμάζεται να δείξει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Μπαρτσελόνα, και άλλες ομάδες του ισπανικού ποδοσφαίρου, όπως μεταδίδουν οι «Financial Times», καθώς οι Βρυξέλλες έκριναν ότι οι σύλλογοι έχουν λάβει παράνομη κρατική βοήθεια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τη Δευτέρα, η αρμόδια επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκέτε Βεστάγκερ θα ζητήσει από την ισπανική κυβέρνηση να ανακτήσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από επτά ισπανικές ομάδες, που είχαν λάβει παράνομες ενισχύσεις με διάφορες μορφές, όπως φοροαπαλλαγές, ευνοϊκές συμφωνίες για ακίνητα, ή δάνεια με προνομιακούς όρους.

Πηγές που έχουν γνώση της υπόθεσης είπαν στη βρετανική εφημερίδα ότι η Ρεάλ, φετινή πρωταθλήτρια Ευρώπης, θα πρέπει να καταβάλει αποζημιώσεις 18,4 εκατομμυρίων ευρώ εξαιτίας μίας πολύπλοκης συμφωνίας που υπέγραψε με τις τοπικές Αρχές της ισπανικής πρωτεύουσας για ακίνητα.

Άλλες ομάδες, όπως η Μπαρτσελόνα, τη Ατλέτικο Μπιλμπάο και η Οσασούνα θα χάσουν ένα προνομιακό φορολογικό καθεστώς που απολαμβάνουν από το 1990.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η έρευνα της Κομισιόν καταδεικνύει τον βαθμό που οι ισπανικές Αρχές σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης έχουν σπεύσει να βοηθήσουν συλλόγους των περιοχών τους.

Τυπικό παράδειγμα είναι η Βαλένθια, η οποία σχεδόν πτώχευσε λόγω χρεών το 2013, και φαίνεται να υποστηρίχθηκε με εγγυήσεις για δάνεια από το Ινστιτούτο Οικονομικών της πόλης.
Πηγή: skai.gr