«Στενούς δεσμούς με την Ευρώπη» θέλει το UKIP – Κάμερον κατά Κόρμπιν

«Στενούς δεσμούς με την Ευρώπη» δηλώνει τώρα ότι επιθυμεί το ξενοφοβικό κόμμα UKIP που πρωτοστάτησε υπέρ της βρετανικής αποχώρησης από την ΕΕ.

Μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο ηγέτης του UKIP Ντάγκλας Κάρσγουελ δήλωσε στον Ντέιβιντ Κάμερον ότι το δημοψήφισμα για την έξοδο από την ΕΕ αποτέλεσε «μια μεγάλη άσκηση δημοκρατίας» προσθέτοντας όμως ότι «θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι, παρόλο που κερδίσαμε, η εντολή (εξόδου από την ΕΕ) δεν επικράτησε με διαφορά από την ψήφο για την παραμονή, με πολλούς έντιμους πατριώτες να ψηφίζουν υπέρ της». 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κάρσγουελ τόνισε ότι «στο UKIP είμαστε πρόθυμοι να διατηρήσουμε στενούς δεσμούς με τους φίλους και συμμάχους μας στην Ευρώπη.»

Μιλώντας στην ίδια συνεδρίαση, ο βρετανός πρωθυπουργός εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Τζέρεμι Κόρμπιν, καλώντας τον να παραιτηθεί από την ηγεσία των Εργατικών.

«Μπορεί να είναι προς το συμφέρον του κόμματός μου (Συντηρητικοί) να κάθεται στη θέση του, αλλά δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας μας. Για το Θεό άνθρωπέ μου φύγε!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κάμερον κατηγορώντας τον Κόρμπιν για τη «χλιαρή» υποστήριξή του στο Bremain.

Ξεκαθάρισε ακόμη ότι δεν υπαναχωρεί από τις προειδοποιήσεις που έκανε σε δηλώσεις του στην εκστρατεία υπέρ της παραμονής, διαβεβαιώνοντας πάντως ότι η κυβέρνηση «συζητά με τις επιχειρήσεις, και τίποτε δεν θα αλλάξει μέχρι την αποχώρησή μας από την ΕΕ».

Στην αντίπερα όχθη, ο Κόρμπιν επιτέθηκε στον βρετανό πρωθυπουργό, ρωτώντας τον δηκτικά αν
«αν θα κληροδοτήσει ένα έθνος» στους τελευταίους δύο μήνες της πρωθυπουργικής του θητείας. Παράλληλα, έκανε μια ακόμη αμφιλεγόμενη δήλωση για το Brexit, λέγοντας ότι συνιστά «απόρριψη του status quo.»
Πηγή: Επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας