Ομπάμα: Διαρκής και κραταιά η «ιδιαίτερη» σχέση μας με την Βρετανία

Οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου μίλησαν και σεβόμαστε την απόφασή τους. Η ιδιαίτερη σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου είναι διαρκής και κραταιά, και η συμμετοχή της Βρετανίας στο ΝΑΤΟ, παραμένει ζωτικός, ακρογωνιαίος λίθος της εξωτερικής μας πολιτικής, της οικονομικής μας πολιτικής και της ασφάλειας της χώρας μας, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του Λευκού Οίκου, το απόγευμα της Παρασκευής.

Εξίσου σημαντική είναι και η σχέση μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει κάνει τόσα πολλά για την προώθηση και την διασφάλιση της σταθερότητας, της οικονομικής ανάπτυξης και τις διάδοσης των δημοκρατικών αξιών και ιδεωδών τόσο στην ευρωπαϊκή ήπειρο όσο και πέρα από αυτή.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παραμένουν απαραίτητοι εταίροι των ΗΠΑ, καθώς ξεκινούν να διαπραγματεύονται την μεταξύ τους σχέση ώστε να εξασφαλίσουν τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ευημερία στην Ευρώπη, την Μεγάλη Βρετανία, την Βόρεια Ιρλανδία και τον υπόλοιπο κόσμο».

Τζο Μπάιντεν: Θα προτιμούσαμε το Bremain
Oι Ηνωμένες Πολιτείες θα προτιμούσαν η Βρετανία να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά σέβονται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που ανέδειξε νικητή το στρατόπεδο του Brexit, δήλωσε την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ,Τζο Μπάιντεν.

«Πρέπει να πω ότι προσδοκούσαμε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα. Θα προτιμούσαμε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα... αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μια μακρά φιλία με το Ηνωμένο Βασίλειο και αυτός ο πολύ ιδιαίτερος δεσμός θα διαρκέσει», δήλωσε ο Μπάιντεν σε ομιλία του στο Δουβλίνο.

Πηγή: skai.gr