Βρυξέλλες: Ψεύτικη ζώνη αυτοκτονίας με μπισκότα και αλάτι φορούσε ο «τρομοκράτης»

Λήξη συναγερμού στις Βρυξέλλες, μετά την προειδοποίηση για τοποθέτηση βόμβας στο εμπορικό κέντρο City 2, κοντά στο κέντρο της βελγικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο ύποπτος που συνελήφθη φορούσε ψεύτικη ζώνη αυτοκτονίας που όχι μόνο δεν περιείχε εκρηκτικά, αλλά ήταν γεμάτο με μπισκότα και αλάτι.

Ο συλληφθείς φέρεται να είναι το ίδιο άτομο που ειδοποίησε την Αστυνομία, ισχυριζόμενος ότι είναι ζωσμένος με βόμβα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Soir, πρόκειται για άτομο που είναι γνωστό στις Αρχές για ενέργειες που συνδέονται με ψυχολογικά προβλήματα, ενώ η ίδια εφημερίδα μεταδίδει ότι η Αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη και ενός δεύτερου υπόπτου.

Le suspect portait une ceinture explosive factice. © document Le Soir
Φωτογραφία του υπόπτου (πηγή: Le Soir)

«Για την ώρα, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», δήλωσε ο πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Le Soir.

Νωρίτερα, ο κ. Μισέλ προήδρευσε σε σύσκεψη του κέντρου διαχείρισης κρίσεων, όπου αποφασίστηκε η διατήρηση του συναγερμού ασφαλείας στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο, το επίπεδο Τρία.

Une photo de la fausse ceinture explosive de l’homme interpelle. © document Le Soir
Το ψεύτικο γιλέκο με τα εκρηκτικά (πηγή: Le Soir)

Μετά την κλήση του υπόπτου οι Αρχές εξαπέλυσαν μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση μέσα στο εμπορικό κέντρο, που εκκενώθηκε, και στους γύρω δρόμους.

Όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην περιοχή λειτουργούν κανονικά.

Ο συναγερμός στο City 2 έρχεται στον απόηχο σειράς συλλήψεων υπόπτων που πιστεύεται ότι σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση σε δημόσιους χώρους όπου φίλαθλοι παρακολουθούν τους αγώνες του Euro 2016.
Πηγή: skai.gr