Το Ισλαμικό Κράτος «ανάγκασε» τις συριακές δυνάμεις να φύγουν από τη Ράκα

Εκτός της επαρχίας της Ράκα, βόρεια της Συρίας, αναγκάστηκαν να οπισθοχωρήσουν τα συριακά στρατεύματα μετά από αντεπίθεση που εξαπέλυσαν ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στην οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 40 μαχητές των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

Σημειώνεται ότι οι συριακές δυνάμεις εξαπέλυσαν την 3η Ιουνίου μια επίθεση με στόχο την ανακατάληψη της πόλης Τάμπκα στην επαρχία Ράκα και κατάφεραν να προωθηθούν σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων.

Όμως οι τζιχαντιστές τους απώθησαν εκτός των συνόρων της επαρχίας έπειτα από μια αντεπίθεση που πραγματοποίησαν πριν από μία ημέρα, σύμφωνα με τη μκο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Το Ισλαμικό Κράτος κατάφερε να τρέψει σε φυγή τα συριακά στρατεύματα εκτός των διοικητικών συνόρων της επαρχίας Ράκα έπειτα από μια σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε την Κυριακή το βράδυ» επισήμανε η ΜΚΟ.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το Ισλαμικό Κράτος μετέφερε εκατοντάδες στρατιώτες από την πόλη της Ράκας στην Τάμπκα για να την υπερασπιστούν ενώ οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις επιχειρούσαν την ανακατάληψή της.

Σύμφωνα με την οργάνωση «περισσότεροι από 40 στρατιώτες των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων σκοτώθηκαν» στις μάχες.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ