Ερντογάν: Η Ευρώπη θα πληρώσει για τη «στήριξή της στην τρομοκρατία»

To Τουρκικό έθνος θα κάνει την Ευρώπη να πληρώσει για τη «στήριξη που παρέχει στην τρομοκρατία» τόνισε την Παρασκευή ο Ταγίπ Ερντογάν, στηλιτεύοντας την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου στο κουρδικό κόμμα Δημοκρατική Ένωση της Συρίας (PYD) και την πολιτοφυλακή του, τις Μονάδες Λαϊκής Άμυνας (YPG).

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο συμπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) Σελαχατίν Ντεμιρτάς εμφανίστηκε στην Ευρωβουλή, ενώ στο χώρο κρεμόταν σημαία του YPG.

«Απευθύνω έκκληση στο Ευρωκοινοβούλιο: Σε ποιον προσπαθείτε να στείλετε μήνυμα όταν κρεμάτε σημαίες των τρομοκρατικών οργανώσεων στους τοίχους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου;» διερωτήθηκε ο τούρκος πρόεδρος.

«Το τουρκικό έθνος θα καλέσει τα αρμόδια πρόσωπα να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. Βουλευτές, ενεργούν σαν να ήταν μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης, μεταφέρουν τρομοκράτες και όπλα στα οχήματά τους, και προσφέρουν κάθε μέσο στη διάθεση των τρομοκρατών θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους ενώπιον του δικαστηρίου» ανέφερε χαρακτηριστικά αφήνοντας αιχμές για τους Κούρδους νομοθέτες των οποίων η ασυλία ήρθη.

"Η τρομοκρατική οργάνωση βάζει φωτιά, καταστρέφει και βανδαλίζει... και το κράτος, από την άλλη πλευρά, χτίζει, κατασκευάζει και αποκαθιστά» σημείωσε ακόμη το Ταγίπ Ερντογάν.
Πηγή: Επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας