Πάνω από 35 συλλήψεις στη Λιλ μετά τις νέες ταραχές στο Euro 2016

Τουλάχιστον 36 άτομα συνελήφθησαν στη Λιλ της Γαλλίας μετά τις νέες ταραχές που αμαύρωσαν την εικόνα του Euro 2016.

Άγγλοι οπαδοί συγκρούστηκαν με την Αστυνομία στο κέντρο της πόλης. Τα επεισόδια άρχισαν αργά το απόγευμα όμως συνεχίστηκαν τις νυχτερινές ώρες, καθώς οι αστυνομικοί προσπάθησαν να σκορπίσουν ομάδες άγγλων, ουαλών και γάλλων οπαδών κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Συνολικά 16 άτομα διακομίστηκαν σε νοσοκομεία καθ’ όλη τη διάρκεια της Τετάρτης.

Φοβούμενες προβλήματα, οι γαλλικές Αρχές έχουν τοποθετήσει περισσότερους από 3.900 αστυνομικούς στην περιοχή της Λιλ.

Τα επεισόδια στη Λιλ έρχονται τρεις μέρες μετά την απίστευτη βία που σημάδεψε το Σαββατοκύριακο στη Μασσαλία, όπου ρώσοι και άγγλοι χούλιγκαν συνεπλάκησαν επανειλημμένα στο Παλιό Λιμάνι της πόλης αλλά και μέσα στο γήπεδο Βελοντρόμ, με συνέπεια των τραυματισμό τουλάχιστον 35 ανθρώπων.

Η UEFA τιμώρησε τη Ρωσία με αποκλεισμό με αναστολή για τα επεισόδια στο Βελοντρόμ, που σημαίνει ότι αν ρώσοι οπαδοί προκαλέσουν περαιτέρω προβλήματα μέσα σε γήπεδο του Euro η εθνική ομάδα τους θα αποκλειστεί από τη διοργάνωση.

Σε δίκη θα οδηγηθούν τρεις από τους 43 ρώσους που είχαν συλληφθεί σε άλλα περιστατικά την Τρίτη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας. Είκοσι άλλοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Με αποκλεισμό έχει απειληθεί και η Αγγλία σε περίπτωση νέων περιστατικών βίας, αν και δεν έχει λάβει επίσημη ποινή όπως η Ρωσία.

Έξι άγγλοι οπαδοί, ηλικίας μεταξύ 21 και 40 ετών, έχουν καταδικαστεί σε ποινές φυλάκισης ενός έως τριών μηνών για τη συμμετοχή του σε επεισόδια στη Μασσαλία.

Εν τω μεταξύ, για εξηγήσεις στο υπουργειο Εξωτερικών της Ρωσίας κλήθηκε ο πρεσβευτής της Γαλλίας στη Μόσχα, μετά τη σύλληψη Ρώσων οπαδών κατά τη διάρκεια του Euro 2016.

Ο εισαγγελέας της Μασσαλίας δήλωσε τη Δευτέρα ότι περίπου 150 «καλά εκπαιδευμένοι» χούλιγκαν διαφεύγουν τη σύλληψη.
Πηγή: skai.gr