Κλείσιμο

Ο Πιστόριους βγάζει τα προσθετικά του πόδια ενώπιον του δικαστηρίου (video)

Χωρίς τα προσθετικά του πόδια περπάτησε ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ, Όσκαρ Πισόριους, ενώπιον του δικαστηρίου της Πρετόρια, θέλοντας έτσι να συγκινήσει και να «διανθίσει» τον λόγο για τον οποίο δεν πρέπει να λάβει σκληρή τιμωρία.

«Δεν πρέπει να υποκύψουμε»
λέει από πλευράς του ο εισαγγελέας Γκέρι Νελ ο οποίος τονίζει ότι η απόφαση της τιμωρίας του Πιστόριους δεν θα σχηματιστεί με βάση αυτό που παρουσιάζει «ως αδυναμία» ο αθλητής.

Ο Πιστόριους προέβη στην παραπάνω κίνηση μετά από την αγόρευση του εισαγγελέα ο οποίος ζήτησε από το δικαστήριο «να τιμωρήσει τον Ολυμπιονίκη με 15 χρόνια φυλάκισης».

Η μικρότερη ποινή φυλάκισης
για κάποιον σαν τον Πιστόριους, που έχει διαπράξει δολοφονία, αντιστοιχεί στα 15 χρόνια φυλάκισης, «τίποτε λιγότερο» όπως διευκρίνισε ο εισαγγελέας σήμερα Τετάρτη, την τρίτη ημέρα κατά την οποία διεξάγεται η δεύτερη φάση της δίκης του Πιστόριους, η οποία, όπως ορίζεται από το δίκαιο της Νότιας Αφρικής, θα καταλήξει στην ποινή που θα λάβει τελικά ο κατηγορούμενος.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας, ο εισαγγελέας τόνισε επίσης, πως κανένα έγκλημα το οποίο έχει προκαλέσει «τόσο πόνο» δεν μπορεί να τιμωρηθεί με κάτι λιγότερο από 15 χρόνια, αναφερόμενος στον ανείπωτο πόνο και «πρωτοφανή θρήνο» που προκάλεσε ο θάνατος της 29χρονης Ρίβα στην οικογένειά της, όπως αυτός εκφράστηκε ενώπιον του δικαστηρίου. 

Ο εισαγγελέας αναφέρθηκε επίσης στο θέμα των τύψεων από πλευράς του αθλητή και είπε ότι «ακόμα δεν ξέρουμε τον πραγματικό λόγο και το κίνητρο που ώθησε τον Πιστόριους στο να πυροδοτήσει το όπλο του». «Δεν μας έχει εμπιστευτεί τον λόγο» είπε, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο Πιστόριους «έδειξε μεταμέλεια αλλά όχι τύψεις για τις φονικές βολές του στην άτυχη κοπέλα».

«Ο Ολυμπιονίκης μας εκμυστηρεύτηκε ότι ''προκάλεσε τον θάνατό της'' όχι όμως ότι την σκότωσε και αυτό δεν είναι το ίδιο» είπε τέλος ο Γκέρι Νελ. «Δεν τα έχει πει όλα στο δικαστήριο, φέρεται σαν να δίνει συνέντευξη στην τηλεόραση και αυτό είναι προσβλητικό για το δικαστήρια αλλά και τα θύματα του εγκλήματός του».


Πηγή: skai.gr - Ιωάννα Μπαζιάνα