Διαψεύδει η Αστυνομία τις φήμες για περισσότερους δράστες στο Ορλάντο

Σε κατηγορηματική διάψευση των φημών που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες και θέλουν τη σφαγή στο Ορλάντο να έχει διαπραχθεί από πολλούς δράστες προέβη η Αστυνομία της πόλης.

«Οι φήμες για πολλούς ενόπλους είναι αβάσιμες. Ο μοναδικός ένοπλος, ο Ομάρ Ματίν, είναι νεκρός», αναφέρει λιτά η Αστυνομία του Ορλάντο στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter.



Σαράντα-εννέα αθώοι και ο δράστης έχασαν τη ζωή τους και 53 άλλοι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση του Ματίν στο δημοφιλές γκέι μπαρ Pulse του Ορλάντο. Πρόκειται για την πλέον πολύνεκρη ένοπλη επίθεση στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ο 29χρονος Ματίν έπεσε τελικά νεκρός από τα πυρά αστυνομικών. Ένας αστυνομικός σώθηκε χάρη στο κράνος με κέβλαρ του φορούσε.

Την ευθύνη για την επίθεση έχει αναλάβει δύο φορές το Ισλαμικό Κράτος, όμως ακόμα οι αμερικανικές Αρχές δεν έχουν διαπιστώσει άμεση σύνδεση του Ματίν, καθοδήγησή του ή επαφή με του τους τζιχαντιστές.

Ένα σενάριο που ερευνάται είναι ότι ο δράστης εμπνεύστηκε από την προπαγάνδα του ISIS. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της σφαγής ο Ματίν τηλεφώνησε στη γραμμή έκτακτης ανάγκης των ΗΠΑ, το 911, και δήλωσε την πίστη του στη τζιχαντιστική οργάνωση.
Πηγή: skai.gr