Έφοδος στα γραφεία μεγάλου Ολυμπιακού εργολάβου στο Ρίο για απάτες

Έφοδο και έρευνα στα γραφεία της κοινοπραξίας που κατασκευάζει το δεύτερο μεγαλύτερο αθλητικό συγκρότημα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, που αρχίζουν σε λιγότερο από τρεις μήνες, πραγματοποίησε η βραζιλιάνικη Αστυνομία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Διαφάνειας, οι έρευνες ακολουθούν τον εντοπισμό υπερτιμολογήσεων, πλαστών αποδείξεων και άλλων προβληματικών πρακτικών στα έργα που εκτελούνται στην περιοχή Ντεόντορο, στο βόρειο τμήμα του Ρίο.

Το Ολυμπιακό κέντρο στο Ντεόντορο θα φιλοξενήσει 11 αγωνίσματα, όπως ιππασία, σκοποβολή και το πένταθλο.

Η έρευνα στην κοινοπραξία των κατασκευαστικών εταιρειών OAS SA και Queiroz Galvao έρχεται να συμπληρώσει ένα μελανό παζλ για τους Ολυμπιακούς του Ρίο, που αρχίζουν στις 5 Αυγούστου.

Εκτός από τους εργάτες που έχουν χάσει τη ζωή τους στα έργα, τις ανησυχίες για καθυστερημένη και βιαστική παράδοση των εγκαταστάσεων και τον ιό Ζίκα, η διοργάνωση έχει πληγεί από σειρά πρόσφατων προβλημάτων.

Μέρος του παραθαλάσσιου ποδηλατοδρόμου που είχε δημιουργηθεί ενόψει των Αγώνων καταστράφηκε τον Απρίλιο όταν κύματα του Ωκεανού έπληξαν την ακτή, ενώ μία νέα γραμμή Τραμ που εγκαινιάστηκε την Κυριακή παρουσίαση ηλεκτρικό πρόβλημα την πρώτη μέρα λειτουργίας.
Πηγή: skai.gr