Συρία: Νέο μέτωπο του συριακού στρατού ενάντια στο ΙΚ

Σε νέα επίθεση εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στην επαρχία της Ράκα προχώρησε σήμερα ο συριακός στρατός ο οποίος υποστηρίζεται από τις δυνάμεις της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες οι δυνάμεις βρίσκονται πολύ κοντά στο σημείο όπου η πολιτοφυλακή των ΗΠΑ επιτέθηκε πριν από δύο ημέρες στην τζιχαντιστική ομάδα.

Οι σφοδρές αεροπορικές επιδρομές της ρωσικής πλευράς που διενεργήθηκαν σήμερα Παρασκευή χτύπησαν τις ανατολικές περιοχές της επαρχίας Χάμα που βρίσκεται υπό την κατοχή του ΙΚ, περίπου 12 χιλιόμετρα από την επαρχία της Ράκα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η αμερικανική πολιτοφυλακή στην οποία συμμετέχει και η κουρδική ομάδα YPG, διενήργησε πριν από δυο ημέρες μια ξεχωριστή πολύπλευρη επίθεση ενάντια στις δυνάμεις του ΙΚ που βρίσκονται στην επαρχία της Ράκα και τη γειτονική επαρχία του Χαλεπίου.

Έτσι, κατάφερε να ανοίξει μέτωπο εναντίον του ISIS στην Μανμπίτζ, της πόλης που βρίσκεται δίπλα από τα τουρκικά σύνορα και είναι στρατηγικής σημασίας καθώς εξασφαλίζει τα δίκτυα ανεφοδιασμού των τζιχαντιστών.
Πηγή: skai.gr