«Θέλουμε φαγητό» φωνάζουν οι κάτοικοι της Βενεζουέλας

Δακρυγόνα στους εκατοντάδες οργισμένους διαδηλωτές που φώναζαν «Θέλουμε φαγητό!» πέταξαν οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας την Πέμπτη κοντά στο προεδρικό μέγαρο του Καράκας.

Η κυβέρνηση κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι ευθύνεται για το χάος που προκλήθηκε στους δρόμους της χώρας αλλά χάρη στις δυνάμεις ασφαλείας η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο.

Η διαμαρτυρία ξεκίνησε από τις μεγάλες ουρές των σούπερ μάρκετ όταν ένα φορτηγό με τρόφιμα έφτασε και το οποίο οι παρευρισκόμενοι, απηυδισμένοι από την κατάσταση, προσπάθησαν να παραβιάσουν.

Παρά το γεγονός ότι η χώρα έχει από τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο, οι κάτοικοι της Βενεζουέλας υποφέρουν από σοβαρές ελλείψεις καταναλωτικών αγαθών. Δεν έχουν γάλα και αλεύρι, βρίσκονται αντιμέτωποι με ραγδαία αύξηση των τιμών και την συρρικνούμενη οικονομία της χώρας.

«Ξέρουμε ότι αυτός ο μήνα ήταν πραγματικά δύσκολος. Είχε ρεκόρ χαμηλών προμηθειών, γι 'αυτό και οι οικογένειες ανησυχούν αλλά η κατάσταση θα βελτιωθεί» όπως δήλωσε κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης Μαδούρο.
Πηγή: skai.gr