Εντοπίστηκαν σήματα από τα μαύρα κουτιά της EgyptAir

Σήματα που προέρχονται από ένα από τα μαύρα κουτιά του μοιραίου αεροσκάφους της EgyptAir, που συνετρίβη στη Μεσόγειο Θάλασσα, εντόπισε γαλλικό σκάφος, όπως επιβεβαίωσε η ερευνητική υπηρεσία της Γαλλίας.

«Το σήμα ενός καταγραφέα πτήσης βρέθηκε [...] από μηχανήματα που διαθέτει το πλοίο Laplace», δήλωσε εκπρόσωπος της γαλλικής υπηρεσίας BEA, επιβεβαιώνοντας προγενέστερη ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου, όπου γινόταν λόγος για πιθανό εντοπισμό των μαύρων κουτιών.

Το μοιραίο Airbus συνετρίβη στις 19 Μαΐου με 66 επιβαίνοντες, ενώ εκτελούσε δρομολόγιο μεταξύ του Παρισιού και του Καΐρου.

Τα αίτια της συντριβής
δεν είναι γνωστά και οι ερευνητές έχουν αποφεύγει να αποκλείσουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο, ακόμα και το σενάριο τρομοκρατικής επίθεσης.

Τα δύο μαύρα κουτιά, που πιστεύεται ότι βρίσκονται κοντά ή μέσα στην άτρακτο του αεροπλάνου, περιέχουν πολύτιμες πληροφορίες για να αποσαφηνιστεί η αιτία της τραγωδίας.

Οι δύο καταγραφείς μπορούν να εκπέμπουν ακουστικά σήματα για 30 ημέρες μετά τη συντριβή, κάτι που σημαίνει ότι οι ερευνητές έχουν λιγότερο από τρεις εβδομάδες προκειμένου να τα εντοπίσουν, σε μία θαλάσσια περιοχή όπου ο βυθός βρίσκεται ακόμα και τα 3.000 μέτρα.

Έως τώρα έχουν εντοπιστεί μικρά συντρίμμια, αποσκευές και προσωπικά αντικείμενα από τη χαμένη πτήση, αλλά και μέλη ανθρώπινων σορών.
Πηγή: skai.gr