Μείωση των θανάτων των προφύγων και των μεταναστών στη Μεσόγειο

Σημαντική μείωση στους θανάτους προσφύγων και μεταναστών καταγράφηκε φέτος στη Μεσόγειο σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης. 

Ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών παρουσιάζεται κατά 25% μειωμένος σε σχέση με τον αντίστοιχο επίσημο αριθμό της οργάνωσης.

Σύμφωνα με τον ΔΟΜ στη Μεσόγειο θρηνήσαμε 1370 μετανάστες. Η μείωση του αριθμού αυτού ίσως οφείλεται στην βελτίωση διαχείρισης των ροών των ανθρώπων που μετακινούνται με σκοπό την σωτηρία.

Ο εκπρόσωπος του ΔΟΜ είπε πως η μείωση των ροών ίσως να οφείλεται και στη μείωση των αφίξεων στην Ελλάδα από την Τουρκία.

«Ελπίζουμε ότι αυτή είναι η αρχή της σωστής διαχειρίσεις του προσφυγικού ζητήματος». Παράλληλα πρόσθεσε ότι είναι πιθανό το φετινό καλοκαίρι να είναι πιο ασφαλές.

Ο αριθμός των νεκρών αυτόν τον μήνα ανήλθε στους 13 αλλά κανένας από αυτούς δεν ήταν στην ανατολική Μεσόγειο στον διάδρομο μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.

Η πληροφορία αυτή έρχεται την ώρα που πλήθος αστυνομικών προσπαθούν να μεταφέρουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες της Ειδομένης σε διάφορα κέντρα φιλοξενίας στην Μακεδονία.
Πηγή: skai.gr