Προειδοποίηση Ερντογάν: Όλοι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Την ανάγκη όλα τα κράτη να αναλάβουν τις ευθύνες τους όσον αφορά την προσφυγική κρίση επισήμανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την έναρξη των εργασιών της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Διάσκεψης Κορυφής στην Κωνσταντινούπολη.

«Το σημερινό σύστημα είναι ανεπαρκές... το βάρος φέρουν μόνο ορισμένες χώρες. Όλοι σήμερα οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τουρκίας. 

Τον υποδιπλασιασμό του αριθμού των εκτοπισμένων ανά τον κόσμο μέχρι το 2030 έθεσε από την πλευρά του ως στρατηγικό στόχο ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν στη έκκληση που απηύθυνε από την Κωνσταντινούπολη προς τους ηγέτες των χωρών, τους επιχειρηματίες, τις οργανώσεις αρωγής και τους διεθνείς δωρητές που συμμετέχουν στη Διάσκεψη.

«Βρισκόμαστε εδώ για να διαμορφώσουμε ένα διαφορετικό μέλλον... Απευθύνω έκκληση προς εσάς για τον υποδιπλασιασμό του αριθμού των εκτοπισμένων εντός των χωρών τους ανθρώπων, μέσω της δικαιότερης κατανομής των ευθυνών» σημείωσε ο Μπαν Κι Μουν.

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει δύο κρίσεις ταυτόχρονα, διαφυλάσσοντας τις αρχές του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης» επισήμανε από την Κωνσταντινούπολη ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας νύξη τόσο για το προσφυγικό όσο και για την οικονομία.

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr