Βενεζουέλα: Τέλος στην παραγωγή Coca Cola λόγω έλλειψης ζάχαρης

Η Coca Cola σταματά την παραγωγή του πασίγνωστου αναψυκτικού της στη Βενεζουέλα εξαιτίας της έλλειψης ζάχαρης στην χώρα. Όπως χαρακτηριστικά ανακοίνωσε η εταιρεία, η παραγωγή της ζαχαρούχας coca cola διακόπτεται για το άμεσο μέλλον λόγω της έλλειψης πρώτων υλών, αλλά η παραγωγή μη-ζαχαρούχων προϊόντων τύπου «light» και «zero» θα συνεχιστεί ανεπηρέαστη για την ώρα.

Η οικονομία της Βενεζουέλας βρίσκεται εδώ και μήνες σε ελεύθερη πτώση, με αρκετά είδη τροφίμων να μην είναι διαθέσιμα και τις προβλέψεις του ΔΝΤ να προσδιορίζουν την άνοδο του πληθωρισμού στο 700%.

Το προηγούμενο μήνα, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής τροφίμων και ποτών στην χώρα, η Empresas Polar, σταμάτησε την παραγωγή της μπύρας της επειδή δεν ήταν πλέον σε θέση να εισάγει κριθάρι.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Νίκολας Μαδούρο διέταξε την παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην χώρα για δύο ακόμη μήνες. Η απόφαση ακολουθήθηκε από άγριες συμπλοκές μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των υποστηρικτών της αντιπολίτευσης.

Στον απόηχο των εντάσεων, ο πρόεδρος έδωσε το έναυσμα για τις πλέον εκτεταμένες στρατιωτικές ασκήσεις που έχουν ποτέ οργανωθεί στο έδαφος της χώρας: από νωρίς το πρωί του Σαββάτου και έως το βράδυ της Κυριακής, αεροσκάφη, τάνκ και χιλιάδες στρατιώτες κινητοποιούνται στο πλαίσιο των ασκήσεων και των συναγερμών, με τις εικόνες να μεταδίδονται ανελλιπώς από την κρατική τηλεόραση.

Όμως οι αναλυτές εκτιμούν πως, για την πλειοψηφία των πολιτών της Βενεζουέλας, η παράταση των έκτακτων μέτρων δεν θα επηρεάσει ιδιαίτερα την καθημερινότητα τους, που μονοπωλείται από την πολύωρη αναμονή σε ουρές για την αγορά βασικών αγαθών.
Πηγή: Πηγή: Sky News - Επιμέλεια: Πάνος Σάκκας