Ανακάλυψαν την «τελευταία διαθήκη» του τρομοκράτη των Βρυξελλών με το λευκό καπέλο

Την τελευταία διαθήκη του βασικού ζωντανού υπόπτου για τις βομβιστικές επιθέσεις του Μαρτίου στις Βρυξέλλες ανακάλυψαν Βέλγοι ερευνητές. 

Το κείμενο, το οποίο βρέθηκε στον κάδο σκουπιδιών ενός υπολογιστή, αποδόθηκε στον Μοχάμεντ Αμπρινί, τον άνδρα με το καπέλο που βιντεοσκοπήθηκε στο αεροδρόμιο την ημέρα της βομβιστικής επίθεσης στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Στους ανακριτές όταν συνελήφθη ανέφερε ότι «δεν θα μπορούσε να βλάψει ούτε μια μύγα». Αλλά το κείμενο μαρτυρά ότι ο ίδιος είχε εγκρίνει τις επιθέσεις του Παρισιού που πραγματοποιήθηκαν τον Νοέμβριο και ότι ευχήθηκε να πεθάνει με μαρτυρικό τρόπο.

Ο Μοχάμεντ Αμπρινί είχε προσπαθήσει να διαγράψει το κείμενο καθώς το είχε μεταφέρει στον κάδο του υπολογιστή, όπως ανέφερε το γαλλικό ειδησεογραφικό κανάλι BFMTV.

Το έγγραφο λέγεται ότι ανακαλύφθηκε σε συνοικία των Βρυξελλών, στο Σάρμπεκ, σε ένα μέρος που εικάζεται ότι χρησιμοποιείτο ως κρησφύγετο από τους επιτιθέμενους του Παρισιού και των υπόπτων που εξαπέλυσαν την επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών στο Ζάβεντεμ.
Πηγή: skai.gr