Έρευνα ζητά η Αστυνομία για το φιάσκο με δήθεν βόμβα στο Ολντ Τράφορντ

Έρευνα για το «φιάσκο» που έλαβε χώρα την Κυριακή στο γήπεδο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όταν περισσότεροι από 75.000 οπαδοί διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν το στάδιο λόγω φόβου για βόμβα, διέταξε ο επικεφαλής της Αστυνομίας του Ευρύτερου Μάντσεστερ.

Ο συναγερμός προκλήθηκε από ύποπτο σακίδιο, που αποδείχτηκε ότι ήταν μακέτα εκρηκτικού μηχανισμού και είχε χρησιμοποιηθεί από ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας κατά τη διάρκεια πρόσφατης αντιτρομοκρατικής άσκησης στο γήπεδο.

Η εταιρεία ξέχασε τη μακέτα στο χώρο του Ολντ Τράφορντ μετά την άσκηση. Το αντικείμενο βρέθηκε μέσα σε τουαλέτες λίγο πριν τη σέντρα του αγώνα και προκάλεσε πανικό.

Ο συναγερμός οδήγησε στην αναβολή του αγώνα Γιουνάιτεντ εναντίον Μπόρνμουθ, με τον οποίο θα ολοκληρώνονταν οι υποχρεώσεις των «κόκκινων διαβόλων» για το φετινό πρωτάθλημα. Ο αγώνας μετατέθηκε για την Τρίτη.

Με δεδομένο ότι το ύποπτο αντικείμενο έμοιαζε τόσο πολύ με βόμβα, οι πυροτεχνουργοί προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Ο επικεφαλής της Αστυνομίας του Μάντσεστερ χαρακτήρισε την όλη κατάσταση «απαράδεκτη» και ζήτησε και ζήτησε την έρευνα ώστε να διαπιστωθεί «πώς συνέβη, γιατί συνέβη και ποιος πρέπει να είναι υπόλογος».

Τόνισε ότι ο άσκοπος συναγερμός προκάλεσε μεγάλη ταλαιπωρία σε δεκάδες χιλιάδες φιλάθλους, απέσπασε την προσοχή μεγάλου αριθμού αστυνομικών και πυροτεχνουργών και έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια ανθρώπων.

Η Γιουνάιτεντ υπολογίζεται ότι θα πρέπει να καταβάλει περίπου 3 εκατομμύρια λίρες σε αποζημιώσεις για όσους είχαν εισιτήριο για την Κυριακή αλλά δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το παιχνίδι της Τρίτης.
Πηγή: skai.gr