Έρευνα σε βάρος της ίδιας της προέδρου Ρούσεφ ζητούν οι βραζιλιάνοι εισαγγελείς

Έρευνα σε βάρος της ίδιας της προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ για παρακώλυση δικαιοσύνης φέρεται να ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας ο γενικός εισαγγελέας της χώρας, όπως μεταδίδει σειρά τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Η κίνηση των εισαγγελικών Αρχών φέρεται να συνδέεται με την απόφαση της κ. Ρούσεφ να διορίσει τον προκάτοχο και μέντορά της Λούλα ντα Σίλβα στη θέση του προσωπάρχη της κυβέρνησης, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται υπό έρευνα για εμπλοκή στο σκάνδαλο μιζών στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Petrobras.

Οι εισαγγελείς φέρεται να εκτιμούν ότι στόχος του διορισμού ήταν να προστατευθεί ο κ. Λούλα από την έρευνα σε βάρος του. Ως στέλεχος της κυβέρνησης απολαμβάνει ασυλία και μπορεί να ερευνηθεί μόνο από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, θα πρόκειται για την πρώτη φορά που η κ. Ρούσεφ συνδέεται άμεσα με το σκάνδαλο της Petrobras, αν και υπηρετούσε στο διοικητικό συμβούλιο της κρατικής εταιρείας την εποχή του σκανδάλου. Η ίδια έχει αρνηθεί κάθε εμπλοκή στην υπόθεση.

Τυχόν έρευνα θα μπορούσε να σημάνει το τέλος στην πολιτική σταδιοδρομία της κ. Ρούσεφ, η οποία ούτως ή άλλως κινδυνεύει με αποπομπή από την προεδρία λόγω κατηγοριών ότι το 2014 έκρυψε παράνομα το δημοσιονομικό κενό της Βραζιλίας με χρήματα από κρατικές τράπεζες.

Η κάτω Βουλή της Βραζιλίας έχει ήδη εγκρίνει τη διαδικασία αποπομπής της κ. Ρούσεφ. Η άνω Βουλή αναμένεται να ψηφίσει επί του θέματος μέσα στις επόμενες ημέρες.
Πηγή: skai.gr