Δικαστής κλείνει τα νυχτερινά κλαμπ του Μπουένος Άιρες

Εντολή σε όλα τα νυχτερινά κέντρα του Μπουένος Άιρες να μείνουν κλειστά έδωσε δικαστής στην Αργεντινή, δύο εβδομάδες αφού πέντε νέοι έχασαν τη ζωή τους έχοντας πάρει το ναρκωτικό «έκσταση» κατά τη διάρκεια συναυλίας ηλεκτρονικής μουσικής.

Ο δικαστής Ρομπέρτο Γκαγιάρδο τόνισε ότι τα κλαμπ της αργεντίνικης πρωτεύουσας θα μείνουν κλειστά έως ότου τεθούν σε ισχύ αξιόπιστα μέτρα ασφάλειας που θα εμποδίζουν το λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Ζήτησε από τις Δημοτικές Αρχές να εκπαιδεύσουν επιθεωρητές και φύλακες που θα εποπτεύουν τα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης με βάση ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα ελέγχων.

Έως ότου να ληφθούν μέτρα, απαγορεύεται «κάθε εμπορική δραστηριότητα που ενέχει χορό σε ηχογραφημένη ή ζωντανή μουσική», ανέφερε ο δικαστής.

Η δικαστική απόφαση προκάλεσε την ενόχληση των τοπικών Αρχών, ενώ από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες κλαμπ διαμήνυσαν πως δεν προτίθενται να υπακούσουν τη δικαστική εντολή. Σημείωσαν πως οι πέντε νεαροί έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής, όχι μέσα σε κέντρο διασκέδασης.

«Πώς μπορείς να υπακούσεις μία τελείως αντισυνταγματική εντολή σαν και αυτή», δήλωσε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ο επικεφαλής του επιμελητηρίου ιδιοκτητών κλαμπ του Μπουένος Άιρες, Χόρχε Μπέκο.

«Είναι σαν να κλείνεις ένα κατάστημα λαχανικών επειδή υπήρξε τροφική δηλητηρίαση στο κρεοπωλείο».
Πηγή: skai.gr