Αποχωρούν και οι οικογένειες αμερικανών στρατιωτικών και διοικητικών υπαλλήλων από την Τουρκία

Σύμφωνα με επίσημη επιστολή που εστάλη σήμερα στις αμερικανικές δυνάμεις των ΗΠΑ στην Τουρκία, η αμερικανική κυβέρνηση αλλά και το υπουργείο άμυνας της χώρας ενέκριναν την άμεση αποχώρηση των οικογενειών των στελεχών των ΗΠΑ από την Τουρκία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει πως αποχωρούν άμεσα οι οικογένειες των στρατιωτικών της βάσης στα Άδανα (συμπεριλαμβανομένου της αεροπορικής βάσης του Ιντσιρλίκ), από τη Σμύρνη και τη Μούγκλα. η επιστολή αναφέρει πως με τη συγκεκριμένη απόφαση επιχειρείται να εξασφαλιστεί η ομαλή επιστροφή των αμερικανών υπηκόων στη χώρα.

Στην ίδια επίσης επιστολή υπογραμμίζεται πως οι στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στην Τουρκία θα παραμείνουν απολύτως λειτουργικές και μάχιμες και πως ο κοινός αγώνας ενάντια στο ISIS δεν θα σταματήσει.

Η επιστολή καταλήγει αναφέροντας πως η συγκεκριμένη κίνηση από την πλευρά των ΗΠΑ έχει τη σύμφωνη γνώμη των τουρκικών αρχών. Αναλυτικά σημειώνεται «η απόφαση να μεταφερθούν πίσω στις Ηπα οι οικογένειες των στελεχών των ΗΠΑ είναι μία κοινή απόφαση ΗΠΑ και Τουρκίας».
Πηγή: skai.gr