Βρετανία: Αυξάνεται η ένταση για το Brexit

Φάκελο με περιστατικά δολοφονιών και βιασμών με δράστες 50 πολίτες άλλων χωρών μελών της ΕΕ, που επιτράπηκε να ζήσουν στη Βρετανία παρά προηγούμενες καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον τους, έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπεύθυνοι της εκστρατείας Vote Leave, η οποία τάσσεται υπέρ της εξόδου της χώρας από την ενωμένη Ευρώπη

Από αυτούς 45 τέλεσαν σοβαρά εγκλήματα ανάλογης φύσης και στη Βρετανία.

Στον φάκελο περιλαμβάνονται οι λεπτομέρειες δολοφονιών όπως της 14χρονης Άλις Γκρος από τον Λετονό Άρνις Ζάλκαλνς το καλοκαίρι του 2014 στο δυτικό Λονδίνο, η οποία είχε λάβει μεγάλη δημοσιότητα. Παράλληλα παρατίθενται περιστατικά βιασμών από πολίτες χωρών όπως η Λιθουανία, η Πολωνία και η Σλοβακία.

Στο φάκελο περιλαμβάνεται και σχόλιο της δικαστού Χάλετ, η οποία θέτει το ερώτημα αν η Βρετανία πρέπει να δέχεται όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, «ακόμα και αν έχουν καταδικαστεί για τον βιασμό ενός παιδιού».

Η δημοσιοποίηση του φακέλου έχει συγκεντρώσει σφοδρά πυρά επικριτών, που κάνουν λόγο για «εκφοβισμό του χειρίστου είδους».

Οι υποστηρικτές της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ τονίζουν ότι η στάση της εκστρατείας Vote Leave είναι «εντελώς υποκριτική» από τη στιγμή που οι επικεφαλής της κατηγορούν τον Πρωθυπουργό Κάμερον και το στρατόπεδο κατά του Brexit ότι μετέρχονται συνεχώς τακτικές εκφοβισμού των ψηφοφόρων.

Αντίστοιχη είναι η απάντηση του Vote Leave, με τον εκπρόσωπο της εκστρατείας να σχολιάζει ότι είναι οξύμωρο να μιλά για εκφοβισμό η πλευρά που εσκεμμένα διαρκώς υποτιμά τις δυνατότητες της Βρετανίας εκτός ΕΕ.
Πηγή: skai.gr - Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο