Ολάντ: Εξαρθρώνεται το τρομοκρατικό δίκτυο των επιθέσεων σε Παρίσι – Βρυξέλλες. H απειλή παραμένει

Το ισλαμιστικό δίκτυο που ευθύνεται για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες «οδεύει προς την πλήρη εξάρθρωση όμως μπορεί να υπάρχουν άλλοι πυρήνες που εξακολουθούν να συνιστούν απειλή για την ασφάλεια της Ευρώπης», προειδοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν άλλα δίκτυα. Ακόμη και αν αυτό που ευθύνεται για τις επιθέσεις στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες οδεύει προς την εξάρθρωση, η απειλή παραμένει», δήλωσε ο Ολάντ υποδεχόμενος τον πρώην πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες.

«Είχαμε αποτελέσματα στον εντοπισμό των τρομοκρατών και, τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στο Παρίσι, έγιναν συλλήψεις», επισήμανε.

Εντωμεταξύ η Ιντερπόλ ανακοίνωσε σήμερα ότι στηρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι βελγικές αρχές προκειμένου να εντοπίσουν τις διασυνδέσεις των βομβιστών που σκότωσαν τουλάχιστον 31 ανθρώπους στις Βρυξέλλες, στις αρχές της εβδομάδας.

«Η Ιντερπόλ παρέχει αναλυτική και επιχειρησιακή υποστήριξη στο Βέλγιο μετά τις τρομοκρατικές βομβιστικές επιθέσεις των Βρυξελλών προκειμένου να βοηθήσει στην ταυτοποίηση πιθανών διασυνδέσεων με άλλα πρόσωπα και επιθέσεις σε όλον τον κόσμο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ένας από τους βασικούς στόχους είναι να παρασχεθεί στις χώρες-μέλη της Ιντερπόλ η δυνατότητα να αναβαθμίσουν τις εθνικές βάσεις δεδομένων τους και να μπορούν να διασταυρώνουν τις πληροφορίες που διαθέτουν για υπόπτους και καταζητούμενους, σημειώνεται.

Πηγή: skai.gr