Εισαγγελία: Βρέθηκε σημαία του ΙΚ και ακόμη μία βόμβα με καρφιά σε σπίτι στις Βρυξέλλες

Αστυνομική επιδρομή πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης σε σπίτι στην περιοχή Schaerbeek, βόρειο προάστιο των Βρυξελλών, όπως μεταδίδουν βελγικά μέσα, επικαλούμενα σχετική ανακοίνωση της Εισαγγελίας.

Εκεί οι αρχές εντόπισαν ακόμη έναν εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος περιείχε καρφιά, χημικά και μία σημαία του Ισλαμικού Κράτους, κατά τα αναφερόμενα στην σχετική ανακοίνωση.

Νωρίτερα με ανάρτηση σε ιστότοπο που πρόσκειται στο ΙΚ ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Ωστόσο η επίσημη επιβεβαίωση της εγκυρότητας αυτής της δήλωσης δεν έχει γίνει ακόμη από τις βελγικές αρχές. 

Εξάλλου ο Εισαγγελέας των Βρυξελλών δηλώνει ότι είναι πολύ νωρίς επί του παρόντος για να γίνεται λόγος περί σύνδεσης των σημερινών επιθέσεων με εκείνες του Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Την ίδια ώρα έγινε γνωστό ότι οι βελγικές αρχές εντόπισαν νέα ποσότητα εκρηκτικών στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Ενώ χωρίς ευρήματα έληξαν οι έρευνες στην περιοχή Ζετ.

Περαιτέρω, πληροφορίες θέλουν έναν εκ των ύποπτων για την αιματηρή επίθεση που θεωρείται ότι διαφεύγουν να κατευθύνεται με αυτοκίνητο στη Γερμανία.

Οι ύποπτοι για τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών μετέφεραν τις βόμβες μέσα στις αποσκευές τους, ανέφερε ο δήμαρχος του Ζαβεντέμ Φράνσις Βερμέιρεν, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο προσθέτοντας ότι οι ύποπτοι έφτασαν στο αεροδρόμιο με ταξί.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι δράστες τοποθέτησαν τις βαλίτσες με τους εκρηκτικούς μηχανισμούς πάνω σε καρότσια. «Οι δύο πρώτες βόμβες εξερράγησαν, ο τρίτος βομβιστής πρέπει να πανικοβλήθηκε», πρόσθεσε.

Πηγή: skai.gr