Η Ρωσία αποκατέστησε 13 τουρκικές τουριστικές άδειες

Σε αποκατάσταση των αδειών 13 εκ των 19 τουρκικών τουριστικών πρακτόρων που είχαν ανασταλεί στο πλαίσιο των ρωσικών κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας προχώρησε η αρμόδια ρωσική υπηρεσία Rostourism, όπως μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, επικαλούμενη ρωσικά ΜΜΕ.

Η Rostourism φέρεται να σημειώνει ότι η αποκατάσταση των αδειών δεν επηρεάζει το καθεστώς των κυρώσεων σε βάρος του τουρκικού τουρισμού, καθώς οι 13 πράκτορες δεν ελέγχονται από τούρκους πολίτες ή τουρκικά ταμεία.

Δεν είναι γνωστό αν η αποκατάσταση των αδειών θα επιτρέψει με κάποιο τρόπο τη ροή ρώσων τουριστών στην Τουρκία, η οποία διαφορετικά κινδυνεύει να χάσει δισεκατομμύρια ευρώ σε τουριστικό εισόδημα το ερχόμενο καλοκαίρι.

Οι ρωσικές κυρώσεις επιβλήθηκαν μετά την κατάρριψη ενός ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F-16, υπό αμφιλεγόμενες συνθήκες, το Νοέμβριο. Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι το ρωσικό Sukhoi παραβίασε τον εναέριο χώρο της, παρά τις προειδοποιήσεις των πιλότων της να αλλάξει πορεία. Η Μόσχα αντιτείνει ότι δεν υπήρξε καμία παραβίαση.

Ο τουρισμός είναι μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες στην Τουρκία, με τους επισκέπτες από τη Ρωσία να είναι μία βασική πηγή εισοδήματος, με εκατομμύρια να ταξιδεύουν στην Τουρκία κάθε χρόνο.
Πηγή: skai.gr