Με «εντολή Αλλάχ» αποκεφάλισε το 4χρονο κοριτσάκι η νταντά στη Μόσχα

Σε εντολή του Αλλάχ απέδωσε η νταντά στη Ρωσία τη δολοφονία και τον αποκεφαλισμό του τετράχρονου κοριτσιού που είχε αναλάβει να προσέχει στη Μόσχα.

Κατά την προσαγωγή της στο δικαστήριο, η 38χρονη νταντά από το Ουζμπεκιστάν φώναξε σε δημοσιογράφους ότι «ο Αλλάχ διέταξε» τη θανάτωση του παιδιού.

Όταν οι δημοσιογράφοι τη ρώτησαν αν αποδέχεται την ενοχή της η Γουλκέρκχα Μπομποκούλοβα απάντησε «ναι». Σύμφωνα με την Αστυνομία, η νταντά περίμενε έως ότου οι γονείς το μεγάλο αδελφάκι του παιδιού έφυγαν από το σπίτι για να δολοφονήσει το κοριτσάκι, ενώ στη συνέχεια πυρπόλησε το διαμέρισμα.

Το δικαστήριο διέταξε την κράτηση της γυναίκας έως τις 29 Απριλίου, τη στιγμή που οι ερευνητές να εκτιμούν ότι η Μπομποκούλοβα ίσως εμπνεύστηκε από άλλους για να διαπράξει το έγκλημά της. Οι ρωσικές Αρχές δεν έχουν κατονομάσει κάποιον συνεργό ή καθοδηγητή της.

Το πολύκροτο περιστατικό έλαβε χώρα τη Δευτέρα, όταν, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, η Μπομποκούλοβα έβγαλε το κομμένο κεφάλι του 4χρονου κοριτσιού από έναν σάκο κοντά σε σταθμό του Μετρό στο βορειοδυτικό τμήμα της ρωσικής πρωτεύουσας, και απείλησε ότι θα ανατιναχθεί.

Η 38χρονη συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα. Στα υπάρχοντά της δεν βρέθηκαν εκρηκτικά.

Η τραγωδία έχει σοκάρει τη ρωσική κοινωνία. Το πρωί της Τρίτης, εκατοντάδες κάτοικοι της Μόσχας κατέθεσαν λουλούδια σε ένα μικρό αυτοσχέδιο μνημείο που στήθηκε στη μνήμη του κοριτσιού, κοντά στο σταθμό του Μετρό όπου συνελήφθη η Μπομποκούλοβα.
Πηγή: skai.gr