Κλείσιμο

Αποφυλακίστηκε μετά από 21 μήνες ο πρώην πρόεδρος της Μπάγερν Ούλι Χένες

Ελεύθερος με αναστολή αφέθηκε στη Γερμανία ο πρώην πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου, Ούλι Χένες, αφού εξέτισε το ήμισυ της ποινής του για φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ.

Ο 64χρονος Χένες εξέτισε 21 από τους 42 μήνες κράτησης στους οποίους είχε καταδικαστεί, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία της Βαυαρίας, αφού το 2014 κρίθηκε ένοχος ότι δεν κατέβαλε τουλάχιστον 28,5 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους στο γερμανικό Δημόσιο.

Η πρόωρη αποφυλάκισή του ήταν ευρέως αναμενόμενη λόγω καλής διαγωγής. Ήδη από τις αρχές του 2015 είχε λάβει άδεια να βγαίνει από τη φυλακή κατά τη διάρκεια της ημέρας, επιστρέφοντας τα απογεύματα για να διανυκτερεύσει υπό κράτηση.

Αφιέρωνε μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου του στις ακαδημίες της Μπάγερν, ενώ είχε περάσει αρκετά Σαββατοκύριακα στο σπίτι του.

Ο Χένες, που παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στη Βαυαρία, έγινε διάσημος ως ποδοσφαιριστής τις δεκαετίες του 1960 και 1970, όντας μέλος της εθνικής ομάδας της Ανατολικής Γερμανίας που κέρδισε το Μουντιάλ του 1974. Μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση υπηρέτησε επί τρεις δεκαετίες την Μπάγερν σε διευθυντικές θέσεις, προτού αναλάβει την προεδρία του συλλόγου το 2009.

Δεν είναι γνωστό αν ο Χένες θα επιστρέψει στον ιστορικό σύλλογο με κάποια επίσημη ιδιότητα μετά την αποφυλάκισή του.
Πηγή: skai.gr