Οι Podemos δεν μιλούν με Σοσιαλιστές αν δεν αποκλειστούν οι Ciudadanos

«Όχι» στην έναρξη συνομιλιών με τους Σοσιαλιστές για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ισπανία έδωσαν οι Podemos, διευκρινίζοντας ότι θα αρχίσουν συζητήσεις μόνο αν απορριφθεί κάθε σενάριο συνεργασίας και με το κεντρώο κόμμα Ciudadanos.

«Δεν θα εργαστούμε για τον σχηματισμό κυβέρνησης με τους δεξιούς», δήλωσε ο επικεφαλής των Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, απαιτώντας από τους σοσιαλιστές να διαλέξουν ανάμεσα στην αριστερά και τη δεξιά.

«Ζητώ από τον Πάμπλο Ιγκλέσιας να ξανασκεφθεί» αυτή την απαίτηση για «αποκλειστική» διαπραγμάτευση, απάντησε απορριπτικά ο ηγέτης των Σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσεθ.

Υπενθυμίζεται ότι και οι Ciudadanos έχουν απορρίψει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τους Podemos, ουσιαστικά περιπλέκοντας ακόμα περισσότερο τον «γόρδιο δεσμό» για την επίλυση του πολιτικού αδιεξόδου στην Ισπανία.

Οι Podemos είναι υπέρμαχοι μίας κυβερνητικής συμμαχίας με τους Σοσιαλιστές και άλλες δυνάμεις της αριστεράς. Η ελάχιστη πλειοψηφία στην ισπανική Βουλή δίνεται με 176 έδρες, με τους Σοσιαλιστές να ελέγχουν 90 έδρες και τους Podemos να έχουν 69 έδρες.
Πηγή: ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο - skai.gr