Πάνω από 80 νεκροί σε ισλαμιστική σφαγή αμάχων & προσφύγων στη Νιγηρία

Τουλάχιστον 85 άμαχοι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, σφαγιάστηκαν σε επίθεση ανταρτών της Μπόκο Χαράμ στη βορειοανατολική Νιγηρία, κι ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι ανάμεσα στους στόχους των ισλαμιστών βρέθηκε καταυλισμός προσφύγων που έχουν εκτοπιστεί από τη δράση της οργάνωσης.

Δεκαέξι χωρικοί παραμένουν αγνοούμενοι, σύμφωνα με δηλώσεις του επιτρόπου Υγείας της Μπόρνο τις οποίες μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η επίθεση έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο στην κωμόπολη Νταλόρι, μόλις 12 χιλιόμετρα από το Μαϊντιγκούρι, πρωτεύουσα της ταραχώδους πολιτείας Μπόρνο, η οποία αποτελεί προπύργιο της Μπόκο Χαράμ.

Η Νταλόρι φιλοξενεί καταυλισμό προσφύγων από τη Νιγηρία και άλλες χώρες της περιοχής, οι οποίοι έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τις εστίες του λόγω της δράσης της Μπόκο Χαράμ, με επιζώντες να δηλώνουν ότι οι αντάρτες χτύπησαν και τα σπίτια των προσφύγων.

Σύμφωνα με δηλώσεις μαρτύρων που επικαλούνται το Associated Press και η «Wall Street Journal», οι τρομοκράτες εισέβαλαν στον καταυλισμό και πυρπόλησαν πολλά προσφυγικά καταλύματα, πυροβολώντας αδιακρίτως. Όταν τρομοκρατημένοι άμαχοι προσπάθησαν να απομακρυνθούν, χτυπήθηκαν από βομβίστριες αυτοκτονίας.

Οι επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ έχουν εκτοπίσει περισσότερους από 2,6 εκατομμύρια άμαχους από το 2009, όταν άρχισε το αντάρτικο για τη δημιουργία ενός ισλαμικού κράτους με βάση τη σαρία στη Δυτική Αφρική. Οι νεκροί από τις επιθέσεις της οργάνωσης ξεπερνούν τους 15.000.
Πηγή: skai.gr