«Δεκάδες νεκροί στρατιώτες» από επίθεση ισλαμιστών σε βάση στη Σομαλία

Αιματηρή επίθεση σε βάση της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία έχουν εξαπολύσει αντάρτες της ισλαμιστικής οργάνωσης αλ-Σαχάαμπ, με ανεπιβεβαίωτους ισχυρισμούς από την πλευρά των τρομοκρατών ότι έχουν σκοτώσει περισσότερους από 60 στρατιώτες.

Σκληρή μάχη φαίνεται ότι βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη στο χώρο της βάσης, η οποία βρίσκεται περίπου 550 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας Μογκαντίσου, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης. Η επίθεση άρχισε όταν βομβιστικής αυτοκτονίας εμβόλισε την πύλη του στρατοπέδου με παγιδευμένο αυτοκίνητο.

Η αλ-Σαχάαμπ – σύμμαχος της αλ-Κάιντα στη Βόρεια Αφρική – ανακοίνωσε ότι κατέλαβε τη βάση και σκότωσε 61 στρατιώτες που υπηρετούν στην αποστολή της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία, ενώ άλλοι στρατιώτες υποχώρησαν. Η οργάνωση ισχυρίζεται ακόμα ότι έθεσε υπό τον έλεγχό της μία κοντινή κωμόπολη.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η αλ-Σαχάμπ σε πολλές περιπτώσεις δίνει ανακριβείς και «φουσκωμένους» απολογισμούς για τις επιθέσεις της.

Εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Κένυας, η οποία έχει στείλει στρατεύματα στην Σομαλία, επιβεβαίωσε ότι γίνεται μάχη, όμως διευκρίνισε ότι ακόμα δεν υπάρχει απολογισμός.

Τόνισε ακόμα πως οι ισλαμιστές μπόρεσαν να διεισδύσουν σε στρατόπεδο των δυνάμεων της Σομαλίας, ενώ οι Κενυάτες χτύπησαν τους αντάρτες από τη δική τους βάση, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση.
Πηγή: skai.gr