Φίσερ: Θα τα καταφέρουμε και αυτό ισχύει για όλα τα κοινωνικά προβλήματα

Αισιόδοξος, όχι μόνον σε σχέση με την προσφυγική κρίση αλλά γενικότερα, εμφανίστηκε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ, στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του, τονίζοντας χαρακτηριστικά: "Θα τα καταφέρουμε και αυτό ισχύει για όλα τα κοινωνικά προβλήματα".
"Ακριβώς επειδή ζούμε σε μία δύσκολη εποχή, χρειαζόμαστε αισιοδοξία", παρατήρησε ο Αυστριακός πρόεδρος, επισημαίνοντας πως "η Αυστρία είναι μία καλά αναπτυγμένη χώρα" και πως "μπορούμε πολλά να κάνουμε".

Στην κυβέρνηση συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών και συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, ο κ. Φίσερ - υπονοώντας προφανώς μερικές ενδοκυβερνητικές αντιπαραθέσεις - συνέστησε να δώσει περισσότερη "αξία" στα κοινά στοιχεία.

Για "δύσκολη χρονιά" που αφήνεται πίσω, αλλά και προβλέποντας ότι και το 2016 θα είναι επίσης σχετικά "σκληρό", έκανε λόγο στο μήνυμά του ο ομοσπονδιακός καγκελάριος και αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών Βέρνερ Φάιμαν, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι στην προσφυγική κρίση θα πρέπει να επιδεικνύεται προ πάντων "ανθρωπιά".

Αναφερόμενος στη στενή συνεργασία του με τη Γερμανίδα ομόλογό του Άγγελα Μέρκελ στο θέμα του ασύλου, ο καγκελάριος τόνισε ότι έχει μαζί της μια κοινή βάση στο θέμα της ανθρωπιάς, όπως επίσης και στο ζήτημα τού πώς συμπεριφέρεται κανείς σε ανθρώπους που ζητούν προστασία.
"Αλλά και το πώς αισθάνεται κανείς όταν στις 24 Δεκεμβρίου μπορεί να δει στον καθρέπτη και μπορεί να πει, είμαστε μία χώρα με ανθρωπιά", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Βέρνερ Φάιμαν.

Από την πλευρά του, ο Αυστριακός αντικαγκελάριος και αρχηγός του συγκυβερνώντος - με τους Σοσιαλδημοκράτες - Λαϊκού Κόμματος, Ράινχολντ Μιτερλένερ, λαμβάνοντας προφανώς αφορμή από τις συστάσεις του προέδρου Φίσερ προς την κυβέρνηση, τόνισε στο μήνυμά του, πως την καινούρια χρονιά ο κυβερνητικός συνασπισμός θα καταβάλει προσπάθειες να υπάρχει μία ενιαία συνεννόηση στο εσωτερικό του και μία ενιαία παρουσίαση του προς τα έξω, καθώς, όπως πρόσθεσε, σε εποχές όπως η σημερινή, οι Αυστριακοί θέλουν λιγότερες αντιπαραθέσεις.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr