Τουλάχιστον 200 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε επιχείρηση στο βόρειο Ιράκ

Σχεδόν 200 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε μια επιχείρηση που διεξήχθη αυτήν την εβδομάδα στο βόρειο τμήμα του Ιράκ, την οποία πραγματοποίησαν οι κουρδικές δυνάμεις έχοντας την υποστήριξη των αεροπορικών επιδρομών που εξαπέλυσε ο διεθνής συνασπισμός, ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου.

Ένας αριθμός ισοδύναμος
ενός τάγματος τζιχαντιστών, «ενδεχομένως 500, πιθανόν λίγο λιγότεροι» επιτέθηκε στις γραμμές των Κούρδων μαχητών Πεσμεργκά την Τετάρτη στην επαρχία Νινευή σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Στιβ Ουόρεν, που μίλησε κατά τη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης από τη Βαγδάτη.

Οι τζιχαντιστές μπόρεσαν αρχικά να «διεισδύσουν» στο εσωτερικών των ζωνών που ελέγχουν οι κουρδικές δυνάμεις, κοντά κυρίως στο Ταλ Ασουάντ, το Μπασίκα και το Ναουαράν, προτού τους απωθήσουν οι αντίπαλοί τους την Πέμπτη, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Πολεμικά αεροσκάφη από «πέντε χώρες» του διεθνούς συνασπισμού έσπευσαν για να βοηθήσουν τις κουρδικές δυνάμεις και βομβάρδισαν την περιοχή με σχεδόν «100 κατευθυνόμενα πυρομαχικά ακριβείας» κατά τη διάρκεια της μάχης.

Αυτές οι αεροπορικές επιδρομές είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν «σχεδόν 200» τζιχαντιστές, «187 σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό» επισήμανε ο Αμερικανός αξιωματικός.

Από την πλευρά του ο στρατός του Καναδά επιβεβαίωσε σήμερα ότι οι ειδικές δυνάμεις του συμμετείχαν στην αντεπίθεση των κουρδικών δυνάμεων εναντίον των τζιχαντιστών, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των στρατιωτικών που ενεπλάκησαν.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου προσέθεσε ότι πρόκειται για τη σημαντικότερη έφοδο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος μετά την κατάληψη του Ραμάντι την περασμένη άνοιξη.
Πηγή: skai.gr