Κλείσιμο

Συνάντηση Κέρι - Πούτιν την Τρίτη στην Μόσχα για το Ισλαμικό Κράτος

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζον Κέρι θα γίνει δεκτός την Τρίτη από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα για συνομιλίες σχετικά με τη Ρωσία και το Ισλαμικό Κράτος, μία εβδομάδα πριν από μια ενδεχόμενη διεθνή διάσκεψη για τη συριακή κρίση, ανακοίνωσε το State Department.

Οι δύο άνδρες θα συνομιλήσουν «σχετικά με τις προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη για να υπάρχει μια πολιτική μετάβαση στη Συρία και τις ταυτόχρονες προσπάθειες να αποδυναμωθεί και να καταστραφεί το Ισλαμικό Κράτος», ανέφερε εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας ο Μαρκ Τόνερ, από το Παρίσι, στο περιθώριο της διεθνούς συνόδου για το κλίμα COP21 στην οποία συμμετέχει ο Κέρι αυτή την εβδομάδα.

Παράλληλα θα τεθεί η κρίση στην ανατολική Ουκρανία -όπου η Μόσχα κατηγορείται από την Ουάσινγκτον ότι υποστηρίζει τους αυτονομιστές αντάρτες, κάτι που το Κρεμλίνο διαψεύδει-.

Ο Τζον Κέρι θα δει επίσης τον ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ. Οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών διατηρούν ανοικτό ένα κανάλι συχνής επικοινωνίας ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τη Μόσχα, παρά την ένταση στις διμερείς σχέσεις τα τελευταία δύο χρόνια.
Πηγή: skai.gr