Η καγκελάριος δεσμεύεται να βοηθήσει την Γαλλία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας του ISIS

Την δέσμευση να βοηθήσει τη Γαλλία στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας του Ισλαμικού Κράτους εξέφρασε σήμερα  η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας ενώπιον του γερμανικού κοινοβουλίου, δηλώνοντας ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να ενισχύσει την στρατιωτική της παρουσία σε κρίσιμες θέσεις παγκοσμίως για τον σκοπό αυτό.

Η Γερμανία θα μπορούσε να ενισχύσει την παρουσία της στο Μαλι, να παρατείνει την αποστολή της στο Αφγανιστάν και θα ενισχύσει την δική της ασφάλεια αλλά και συλλογή πληροφοριών, προανήγγειλε η καγκελάριος.

Θα συναντηθεί δε με τον Γάλλο πρόεδρο Ολάντ το απόγευμα της Τετάρτης προκειμένου να συζητήσουν περί των ενεργειών κατά του Ισλαμικού Κράτους στη βάση του στη Συρία, όπως περαιτέρω μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

«Η Γερμανία στέκεται στο πλευρό της Γαλλίας» τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ και υπογράμμισε: «Όταν απαιτούνται επιπλέον δεσμεύσεις, δεν πρόκειται να αποκλείσουμε αυτή την πιθανότητα εξαρχής».

Η υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να ζητήσει εξουσιοδότηση από το κοινοβούλιο για επέκταση της γερμανικής  παρουσίας στο Μαλι με 650 στρατιώτες, ενισχύοντας τις γαλλικές δυνάμεις στη χώρα στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας. 

Κατά την ομιλία της η κυρία Μέρκελ τοποθετήθηκε και για το ζήτημα της κατάρριψης του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους, τονίζοντας την αναγκαιότητα να αποφευχθεί η οποιαδήποτε περαιτέρω κλιμάκωση.

Πηγή: skai.gr